23 d’ag. 2010

L'OCB presenta al batle de Binissalem les propostes de "La llengua és la clau"



Després d'haver-se trobat amb les responsables de Política Lingüística de l'Ajuntament de Palma, del Consell de Mallorca i del Govern de les Illes Balears, i amb els màxims representants d'aquestes institucions, Aina Calvo, Francina Armengol i Francesc Antich, ha arribat el torn de la resta d'institucions de Mallorca. La Xarxa Territorial de l'Obra Cultural Balear, que agrupa entitats de les diferents poblacions, ha començat les reunions amb els diferents consistoris en el marc de la campanya "La llengua és la clau". L'objectiu de les trobades és presentar a aquestes institucions una sèrie de propostes en matèria de política lingüística per aplicar durant el darrer any de la legislatura. La posada en marxa d'aquestes mesures mínimes és important per a l'entitat, ja que en dependrà la valoració pública que farà de la política lingüística feta durant la present legislatura.



La primera reunió, iniciativa de l'OCB de Binissalem, va tenir lloc el passat dilluns, 23 d'agost. En nom de l'entitat prengueren part el seu president, Joan Escanelles, Margalida Homar i Catalina Bibiloni. En nom de l'Ajuntament varen estar presents el batle, Jeroni Salom, i el regidor d'Educació, Cultura i Joventut, David Jimeno. Els membres de l'OCB varen lliurar al batle les propostes en format de carpeta i d'USB i les varen anar explicant una a una. La reunió va ser molt cordial i l'actitud del batle molt receptiva.

Durant les properes setmanes està previst que les entitats que conformen la Xarxa per la Llengua, la Cultura i el País de les diferents poblacions de Mallorca es reuneixin amb els respectius batles, amb la finalitat de fer-los arribar les propostes.